X
Vaša porudžbina

Ukupno  : 

Troškovi dostave nisu uračunati u cenu proizvoda.

Cena dostave:  Vaši podaci


Način plaćanja


Key Molecule Logo
SR / EN

Šta je double cleansing?


Najvažniji korak u nezi kože? Čišćenje, čišćenje i čišćenje. Proizvodi koji se nanesu na kožu nakon neadekvatno očišćene kože lica neće značiti ništa, jer će se naneti na zaostale tragove šminke, krema, SPF-a i nečistoća nakupljenih tokom dana.

Double cleansing ili duplo čišćenje je čišćenje dva puta za redom, jednostavno rečeno. Kao prvi proizvod za čišćenje se koristi proizvodi na bazi ulja (lipofilni proizvodi) koji će omogućiti uklanjanje šminke, kreme i drugih proizvoda rastvorljivih u ulju bez grubih pokreta na koži. Za drugo čišćenje se može ponoviti upotreba ulja ili se može koristiti tradicionalnije sredstvo za umivanje lica, kao što je gel za umivanje (hidrofilno sredstvo).

Zašto je potreban double cleansing?

Šminka i SPF su formulisani tako da se što duže zadrže na koži, zbog same funkcije koju imaju, tako da prvo nanošenje uljanog čistača dovodi do slabljenja veza proizvoda koji su na koži, a drugim nanošenjem osiguravamo da su šminka i ostali prozvodi i nečistoća nevidljive golim okom uklonjene sa kože.

Da li se double cleansing primenjuje ujutru ili uveče?

Metoda duplog čišćenja se primenjuje samo uveče, odnosno onda kada želimo da skinemo šminku, SPF i nečistoće sa kože.

Ko treba da primenjuje double cleansing?

Ova metoda je namenjena svim tipovima kože. Uverenje da neko ko ima mešovitu ili masnu kožu ne treba da koristi ulje u svojoj rutini i da je dobro očišćena koža samo ona koža koja zaškripi je pogrešna. Primenom dobro formulisanog ulja uklanjaju se nečistoće sa kože i višak sebuma, ali se ne narušava hidrolipidna barijera, koja je važna za homeostazu kože.

 Tips and tricks:

Ukoliko se odlučite da za drugi korak u metodi duplog čišćenja kože koristite ulje, možete primeniti masažu lica, koja ima nekoliko benefita. Otklanja otečenost, poboljšava cirkulaciju što dovodi do bolje ishranjenosti tkiva i aktivacije sinteze kolagena (važna uloga u održavanju tonusa kože lica) i smanjuje mišićnu tenziju.

Primer masaže lica

Ostavi komentar


Sva polja su obavezna
  Nisam robot


Tijana23-Nov-2020

Ovo je prvi proizvod koji zaista uklanja sve nečistoće sa lica. Nema tragova maskare i zatezanja nakon umivanja. Koža je meka na dodir. Moja topla preporuka svima.


Čišćenje ili iritacija

By Key Molecule  24-Nov-2020

Kako prepoznati i razlikovati simptome čišćenja kože od iritacije usled k...Pročitaj više


Šta je double cleansing?

By Key Molecule  11-Nov-2020

Najvažniji korak u nezi kože? Čišćenje, čišćenje i čišćenje. Pro...Pročitaj više


Piling

By Key Molecule  09-Nov-2020

Piling ili eksfolijacija je uklanjanje mrtvih ćelija sa površine kože. Pro...Pročitaj višeKontakt

Anastatica doo
Subotička 73, 21000 Novi Sad


+381 60/ 72 73 991
info@keymolecule.com


Prijava

Prijavi se na newsletter i specijalne ponude

Pošalji


Verified by Visa

© 2020 Key Molecule

Dizajn i razvoj: Aspect Communications.