Korisnički ugovor

Vlasnik web stranice je Anastatica d.o.o.
Sedište Subotička 73, Novi Sad (MB 21310646, PIB 110172446).

1.Izmene Uslova korišćenja

Zadržavamo pravo da ažuriramo Korisnčki ugovor i Politiku privatnosti u bilo koje vreme. Sve ove promene stupaju na snagu nakon što budu objavljene na sajtu.

2.Linkovi ka sajtovima trećih lica

Određeni delovi Sajta mogu sadržati linkove ka sajtovima trećih lica. Svaki od tih sajtova ima svoje uslove korišćenja i politiku privatnosti, koji se mogu značajno razlikovati od ovih koji se primenjuju na naš sajt. Mi nemamo kontrolu nad tim sajtovima i ne snosimo bilo kakvu odgovornost kako za dostupnost tih sajtova, tako ni za uslove korišćenja i politiku postupanja sa podacima o ličnosti koji se primenjuju na njihove posetioce i korisnike.

3.Upotreba našeg imena i logoa

Nije dozvoljena upotreba našeg imena, logoa ili poslovnog imena osim u saglasnosti sa ovim Korisničkim ugovorom i Politikom privatnosti.

4.Promena sadržaja sajta

Zadržavamo pravo da ažuriramo sajt s vremena na vreme. Možemo promeniti sadržaj ili bilo koji deo našeg sajta. Kao posledica toga, sajt povremeno može biti nedostupan.

5.Cena i valuta

Cene su sa PDV-om. Sva plaćanja biće izvršena u lokalnoj valuti Republike Srbije – dinar (RSD). Za informativni prikaz cena u drugim valutama koristi se srednji kurs Narodne Banke Srbije. Iznos za koji će biti zadužena Vaša platna kartica biće izražen u Vašoj lokalnoj valuti kroz konverziju u istu po kursu koji koriste kartičarske organizacije, a koji nama u trenutku transakcije ne može biti poznat. Kao rezultat ove konverzije postoji mogućnost neznatne razlike od originalne cene navedene na našem sajtu. Hvala Vam na razumevanju. Istaknute cene u web shopu važe isključivo za kupovinu putem interneta.

6.Naručivanje

Proizvodi se naručuju putem aplikacije na web stranici i neopozivi su. Ukoliko prodavac nije u mogućnosti da isporuči sve naručene proizvode, isporučiće raspoložive od izabranih proizvoda, a o tome će obavestiti kupca e-mailom ili telefonom sa naznakom isporuke preostalih proizvoda. Sa isporukom tih proizvoda poslaće kupcu e-mail u predviđenom roku za isporuku preostalih proizvoda.

7.Plaćanje

Naručene proizvode s troškovima dostave (ako ih ima), kupac će prodavcu platiti platnom karticom, pouzećem ili virmanskom uplatom. Prilikom unošenja podataka o platnoj kartici, poverljive informacije se prenose putem javne mreže u zaštićenoj (kriptovanoj) formi upotrebom SSL protokola i PKI sistema, kao trenutno najsavremenije tehnologije. Sigurnost podataka prilikom kupovine karticama Visa, Maestro i Master Card garantuje procesor platnih kartica, Raiffeisen bank ad Beograd, pa se tako kompletni proces naplate obavlja na stranicama banke. Niti jednog trenutka podaci o platnoj kartici nisu dostupni našem sistemu. Sve cene proizvoda jasno su navedene na web stranici i uključuju poreze. Troškovi poštarine su takođe jasno prikazani. Trošak poštarine može varirati u zavisnosti od ukupnog iznosa porudžbine.

8.Isporuka

Naručena roba se dostavlja Bexexpress doo. Okvirni rok isporuke je 2-3 radna dana. Rok počinje od trenutka kad Anastatica d.o.o primi uplatu na tekući račun ili kada autorizacija kreditnih kartica bude odobrena. Porudžbine koje se plaćaju pouzećem isporučuju se sledeći dan. Procenjeno vreme dostave može biti i duže od naznačenog ukoliko naručeni proizvodi nisu trenutno dostupni ili ste potvrdu o online kupovini dobili u toku vikenda ili državnih praznika. Isporuka se smatra kompletiranom kada se pošiljka uruči primaocu na adresi navedenoj pri kupovini.

9.Kontrola poručene robe

Odmah po isporuci pošiljke, kupac je dužan da pažljivo proveri da li je ambalaža oštećena i da li pošiljka odgovara narudžbenici iz mejla. Kupac mora odmah obavestiti kurira ako postoji bilo kakva šteta na pakovanju ili na proizvodu.U slučaju oštećene pošiljke kupac mora kontaktirati prodavca i dati pojedinosti. U slučaju lošeg kvaliteta ili oštećenog proizvoda klijent ima pravo na hitan povrat novca po prijemu fotografije koje prikazuje oštećeni proizvod na mail info@keymolecule.com Troškovi dostave Srbija-350 RSD.

10.Reklamacija

Kupac ima pravo na povrat robe u sledećim slučajevima:

  • isporučena je roba koja ima oštećenje ili grešku
  • isporučena je roba koja nije naručena
  • isporučena je roba kojoj je istekao rok trajanja

U slučaju opravdanog prigovora, kupac ima pravo na raskid ugovora uz povrat uplaćenog iznosa ili zamenu za neoštečen i ispravan proizvod. Anastatic d.o.o. prihvata reklamaciju na oštećenu, neispravnu ili pogrešno isporučenu robu o svom trošku, ukoliko se utvrdi da do oštećenja i neispravnosti robe nije došlo delovanjem kupca.

11.Raskid ugovora

U slučaju opravdanog prigovora, kupac ima pravo na raskid ugovora uz povrat uplaćenog iznosa ili zamenu za neoštečen i ispravan proizvod. Anastatic d.o.o. prihvata reklamaciju na oštećenu, neispravnu ili pogrešno isporučenu robu o svom trošku, ukoliko se utvrdi da do oštećenja i neispravnosti robe nije došlo delovanjem kupca.

Kupac ima pravo da odustane od ugovora zaključenog na daljinu, odnosno izvan poslovnih prostorija u roku od 14 dana, bez navođenja razloga i dodatnih troškova. Mogućnost povraćaja robe se završava petnaestog dana od primljene robe. Kupac je u obavezi da na vreme obavesti Anastatica d.o.o raskidu Ugovora na mejl info@keymolecule.com. Povrat robe se vrši na adresu Subotička 73, Novi Sad. Proizvodi moraju biti neoštećeni i nekorišćeni.

Kupac snosi samo troškove povrata robe, osim ako je trgovac pristao da snosi troškove.

U slučaju vraćanja robe i povraćaja sredstava kupcu koje je prethodno platio platnom karticom prodavac je u obavezi da povraćaj vrši isključivo preko Banke odnosno preko kartičnih asocijacija Visa i MasterCard i to storniranjem/delimičnim storniranjem orginalne transakcije, banka će na zahtev prodavca obaviti povraćaj sredstava na račun korisnika kartice.