Šta je metoda duplog čišćenja lica?


Najvažniji korak u nezi kože? Čišćenje, čišćenje i čišćenje. Proizvodi koji se nanesu na kožu nakon neadekvatno očišćene kože lica neće značiti ništa, jer će se naneti na zaostale tragove šminke, krema, SPF-a i nečistoća nakupljenih tokom dana.

Double cleansing ili metoda duplog čišćenja je čišćenje dva puta za redom, jednostavno rečeno. Kao prvi proizvod za čišćenje se koristi proizvod na bazi ulja (lipofilni proizvodi) koji će omogućiti uklanjanje šminke, kreme i drugih proizvoda rastvorljivih u ulju bez grubih pokreta na koži. Za drugo čišćenje se može ponoviti upotreba ulja za čišćenje lica ili se može koristiti tradicionalnije sredstvo za umivanje lica, kao što je gel za umivanje (hidrofilno sredstvo).

Zašto je potreban double cleansing?

Šminka i SPF su formulisani tako da se što duže zadrže na koži, zbog same funkcije koju imaju, tako da prvo nanošenje uljanog čistača dovodi do slabljenja veza proizvoda koji su na koži, a drugim nanošenjem osiguravamo da su šminka i ostali prozvodi i nečistoća nevidljive golim okom uklonjene sa kože.

Da li se double cleansing metoda primenjuje ujutru ili uveče?

Metoda duplog čišćenja se primenjuje samo uveče, odnosno onda kada želimo da skinemo šminku, SPF i nečistoće sa kože.

Ko treba da primenjuje double cleansing metodu?

Ova metoda je namenjena svim tipovima kože. Uverenje da neko ko ima mešovitu ili masnu kožu ne treba da koristi ulje za čišćenje lica u svojoj rutini i da je dobro očišćena koža samo ona koža koja zaškripi je pogrešna. Primenom dobro formulisanog uljanog čistača uklanjaju se nečistoće sa kože i višak sebuma, ali se ne narušava hidrolipidna barijera, koja je važna za homeostazu kože.

Tips and tricks:

Ukoliko se odlučite da za drugi korak u metodi duplog čišćenja kože koristite ulje, možete primeniti masažu lica, koja ima nekoliko benefita. Otklanja otečenost, poboljšava cirkulaciju što dovodi do bolje ishranjenosti tkiva i aktivacije sinteze kolagena (važna uloga u održavanju tonusa kože lica) i smanjuje mišićnu tenziju.

Primer masaže lica