Ćaskanje sa Jelicom Nikolić


Prvi u nizu intervjua počinjemo sa Jelicom Nikolić ili svima poznatijom pod imenom Nutrikozmetik. Ovom prilikom želeli bismo da izrazimo iskrenu zahvalnost za podršku i poverenje koje Jelica pruža od samog početka stvaranja brenda Key Molecule.

Hvala na pitanju, dobro sam i trudim se da svaki dan bude takav.

Nakon završenih osnovnih studija farmacije imala sam veliku želju za daljim usavršavanjem i sticanjem novih znanja. Razmišljajući o savršenom profesionalnom pozivu, shvatila sam da on je vezan za lepotu i tako donela odluku o upisu specijalizacije iz kozmetologije.

U svet skincare influensa sam ušla spontano. Želela sam da podelim znanje koje sam stekla na fakultetu i specijalizaciji i tako pomognem ljudima da upoznaju svoju kožu, razumeju njene potrebe i izgrade dobre navike u nezi. Zaista sam želela da izgradim zajednicu obrazovanih potrošača kozmetičkih proizvoda i mislim da sam na dobrom putu.

Od najranijih tinejdžerskih dana sam se suočila sa nečistom kožom i aknama te sam se odmah obratila profesionalcima za pomoć. Pored poseta dermatolozima, redovno sam odlazila kod kozmetičara na tretmane i svako od njih mi je davao određene smernice za kućnu negu. Samim tim, nisam puno grešila u nezi kože tokom odrastanja.

Nutrikozmetik doživljavam kao zajednicu ljubitelja nege kože i od kada je stranica nastala svakodnevno komuniciram sa pratiocima. Zahvaljujući tome imam priliku da pomognem mnogima i vidim dobre promene u izgledu kože nakon usvojenih saveta. Takođe, rastom zajednice, poželela sam da se posvetim svakoj osobi koja želi više za svoju kožu i, kroz jedan opsežan pristup, sagledam sve probleme i dam konkretne smernice i predloge za kućnu negu. Iako je kroz savetovalište za negu je prošlo mnogo klijenata, uglavnom ih sve pamtim jer i dalje imamo komunikaciju i čuvamo postignute rezultate.

Poslednjih nekoliko godina smo svedoci da je kozmetička industija počela da liči na modnu. Prvo smo imali ekspanziju prirodne i organske kozmetike koju su zamenili proizvodi sa dominantnim aktivnim sastojkom, često u koncentraciji daleko izvan dokazano efikasne. Ovaj trend je i dalje prisutan, uz dolazak personalizovane kozmetike, kao i alatki koje podržavaju negu kože.

Smatram da svemu tome treba pristupiti pametno, birajući samo najbolje za našu kožu, bez obzira da li je deo trenda ili ne.

Zastrašivanje u nezi kože nije princip koji podržavam. U momentu kada sam ušla u svet skincare influensa, zagovornici prirodne kozmetike su bili glasniji od svakog zdravog razuma. Viđala sam preporuke za proizvode koji po mom mišljenju nisu bili najbolji izbor za većinu, ali su stekli epitet dobrih samo zato što su deklarisani kao prirodni. Razmišljala sam sa kakvim će se kožnim problemima ljudi suočiti u budućnosti nakon upotrebe takvih proizvoda. Zato i se i danas trudim da podstaknem svakog pojedinca da razmisli pre nego što kupi svaki proizvod koji se reklamira, posebno od strane nestručnih lica.

Uz svu ljubav prema kozmetici, moja rutina nege je veoma jednostavna. Sastoji se iz osnovnih koraka čišćenja, hidratacije i zaštite kože od sunca, dok je veče rezervisano za aktivne sastojke koje biram u skladu sa trenutnim potrebama kože.

Zahvaljujući poslu kojim se bavim, imam mogućnost da testiram mnoge kozmetičke proizvode. Međutim, postoji nekolicina kojima se uvek vraćam. Neki od njih su Elemis Dynamic Resurfacing Facial Wash, Biologique Recheche Masque Vivant i Lotion P50, Drunk Elephant Protini Polypeptide Cream, SVR Sun Secure Blur. Sa druge strane, nisam neko ko se svakodnevno šminka i nemam omiljene brendove niti dekorativne proizvode, ali bih istakla Laura Mercier Translucent Loose Setting Powder kao nezaobilazan u mojoj makeup torbici.

Key Molecule proizvode karakterišu minimalističke formulacije sa sastojcima koji donose rezultate u izgledu kože. Volim taj spoj nauke, transparentnosti i efikasnosti koji podržavaju. U prilog tome govore brojni zadovoljni korisnici, njihove poruke i fotografije izgleda kože uz upotrebu ovih proizvoda. Iz ugla korisnika, moji favoriti su uljani čistač i losion za eksfolijaciju za kombinovanu i masnu kožu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *